Att ha en betalningsanmärkning kan vara förödande för ekonomin och för livet i helhet. Det kan vara svårt att få bostad och att få ett lån kan vara i stort sett omöjligt. Om man går till sin bank för att försöka få ett lån är det i stort sett omöjligt att få ett sådant beviljat. Det finns dock SMS lån med direkt utbetalning som man kan få.

Bli smartare på lån från Finansmatch.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en notis om att personen har eller har haft ett lån, ett abonnemang eller en kredit som inte har blivit betald eller betald i rätt tid. Det är kreditupplysningsföretagen som sätter de här anmärkningarna och inte Kronofogden som många tror. En betalningsanmärkning sitter kvar i mellan tre till fem år beroende på vad bakgrunden till anmärkningen är. Även om skulden betalas i sin helhet kommer anmärkningen att sitta kvar. En anmärkning kan uppstå av flera olika anledningar men det behöver inte betyda att man är dålig på att sköta sin ekonomi.

läs mer om betalningsanmärkningar på Hallakonsument.se

Kan man få utbetalning direkt när man har anmärkningar?

När det gäller SMS lån som erbjuder direkt utbetalning är betalningsanmärkningar ofta inget hinder. Så länge lånet beviljas kan man få sina pengar utbetalade direkt även om man har en anmärkning. Om man inte har samma bank som den aktuella långivaren är det dock inte säkert att pengarna når låntagarens bankkonto direkt. Om överföringen godkänns direkt kommer dock pengarna att finnas på bankkontot samma dag eller senast under nästkommande dag. Direkta utbetalningar sker nämligen genom interna banktransaktioner och de kan göras dag som natt, vardag som helg samt på röda dagar.

SMS lån som tillåter betalningsanmärkning

De allra flesta långivare inom SMS lån tittar inte bara på resultatet av en kreditupplysning. De gör istället en idividuell bedömning av låntagarens betalningsförmåga. Om en person fått en betalningsanmärkning kan det finnas flera anledningar till den och skulden kan rent av vara betald. Det kan också vara så att en person nyligen har fått ett fast arbete med högre lön och det har självklart betydelse för betalningsförmågan. Det är sådant som inte finns med i en kreditupplysning. SMS låneföretag tittar med andra ord mer på den nuvarande betalningsförmågan än på det som varit tidigare. Det är av den anledningen som så många personer med betalningsanmärkningar kan få SMS lån.

När det gäller hur stora belopp man kan låna kan de variera. Ibland önskar låntagaren låna ett högre belopp men det kan inte alltid godkännas. I flera fall går det dock bra att låna en mindre summa och även det kan vara till stor hjälp när man behöver pengar.

Högre räntor

När man ansöker om ett SMS lån med direkt utbetalning kan det ibland vara så att man ser att räntan är lite högre än hos vanliga banklån. Det är ofta på grund av att låneföretaget vill kunna tjäna lite mer på lånet och dessutom innebär det en större risk att låna ut pengar till en person som inte har så bra kreditvärdighet, och som kanske också har en eller flera betalningsanmärkningar. Räntan sätts dock oftast individuellt och det kan vara bra att jämföra flera lån.