Om man ansöker om ett vanligt banklån på en fredag ska man inte räkna med att varken få besked om lånet är beviljat, eller en utbetalning förrän ett par dagar efter helgen. När det gäller SMS lån är läget dock ett helt annat. Där kan man många gånger få besked snabbt, och pengarna kan betalas ut även när den vanliga banken har stängt.

Villkor för direkt utbetalning

När man ansöker om ett lån med direkt utbetalning finns det ett par krav som ska uppfyllas för att utbetalningen ska kunna ske. För det första ska lånet bli godkänt. För det andra måste låntagaren ha ett bankkonto i en av de banker långivaren samarbetar med. Eftersom att direkta utbetalningar sker som interna banktransaktioner går de endast att göra inom en bank. Om lånet ska betalas ut till ett konto i en annan bank tar det ofta en bankdag.

Utbetalning på helger

Om låneföretaget tillämpar automatiska utbetalningar, eller har en kundtjänst som är öppen på helgen är det inte alls speciellt ovanligt att man kan få lån utbetalade även då. En ekonomisk knipa kan uppstå när som helst och det har låneföretagen upptäckt. Därför ser de till att ha generösa öppettider så att alla som behöver lån ska kunna få det.

Kan man få lån på röda dagar?

Man kan ofta också få utbetalningar av lån på röda dagar. Även här går utbetalningarna direkt med interna banköverföringar. Man kan alltså ansöka om ett lån på juldagen och få pengar samma dag. Det här kan vara bra att känna till om ett djur kanske skulle bli sjukt och behöva vård på en röd dag, eller om något annat oförutsett händer. Det kan dock vara klokt att jämföra olika långivare för att se till att det aktuella lånet verkligen erbjuder direkt utbetalning, att kundtjänsten är öppen eller att utbetalningarna är automatiska.